Tjänster från idé till design, inredning och inflyttning
604
page-template-default,page,page-id-604,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.0.2,fs-menu-animation-line-through,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Akvarell av koncept för restaurang design med rött som accentfärg
Illustration av koncept för restaurang
Festsal på restaurang med ett helt tak av sjögräs i mässing designad så att indirekt ljus bjuder in dig.
Grafisk deisgn

Tjänster från idé till inredning och inflyttning

Du har en dröm, eller kanske en känsla, smaker, minnen av platser, som du vill förmedla till dina kunder. Vi erbjuder en one-stop-shop med tjänster från idé till inredning och inflyttning som hjälper dig att sätta form på dina drömmar.

Konceptdesign och inredning

Inredning och design för sin egen skull är tråkigt. Ett rum behöver en själ, det behöver fylla ett behov och ha en historia som berör. Därför skapar vi alltid rum som del av en berättelse, ett narrativ. Vi kallar det story design.

Vi bygger varumärken och upplevelser med design, inredning och ljussättning. Inga detaljer är för små, och inga grepp är för stora. Tillsammans skapar vi helhetslösningar som går från möbler och ljussättning till logga, menydesign och bestick. Resultatet blir personligt, funktionellt och vackert.

När du jobbar med oss får du en unik kombination av kreativa kompetenser som arbetar sömlöst från från koncept och idé till företagsidentitet, logo, inredning, grafiskt material och specialdesignade lösningar. Har du redan en eller flera delar så bygger vi vidare på dem, utvecklar och spinner vidare så att helheten behålls.

Ljusdesign

Med genomtänkt ljussättning skapar vi rum i rummet, och besökarnas blickar dras dit du vill. Vår omfattande kunskap i belysning kommer dig till godo i ljuslösningar som är vackra, effektiva och energisnåla. Hittar vi inte rätt armaturer för din lokal så gör vi ofta egna!

Akustiklösningar

Akustik och ljudplanering är också viktig i offentlig miljö. Ibland handlar det om att dämpa ljud, ibland om att skapa stämning med rätt bakgrundsljud.

Med ljudabsorbenter på olika ytor och av olika slag ser vi till att miljön blir trivsam och funktionell. Möjligheterna är nästan oändliga när det gäller att integrera akustisk design på ett snyggt sätt!

Grafisk design & Print

Vi gör prisbelönt grafisk form – från logotyp till skyltar, menyer och grafiskt språk i digitala medier. Om det redan finns en grafisk identitet bygger vi vidare och utvecklar den så att hela projektet hänger ihop får ett stark visuellt uttryck.

Saknas grafisk profil så skapar vi gärna en. Profilen innehåller logon, färger och typsnitt, samt hur man använder dem i kombination. Det är till stor hjälp för att hålla ihop varumärket allt eftersom verksamheten utvecklas och nya personer tillkommer som skapar material för web eller print.

Vi har väl upparbetade kontakter med menytryckare, boktryckare och skyltmakare och tar hand om allt från skiss till upphandling och montering.

PROCESSEN

Vår process fokuserar på att lyssna till dig, läsa mellan raderna och till och med ge dig vad du inte visste att du ville ha! Det skall vara roligt att jobba med inredningsprojekt, och vi tar gärna helhetsansvar för att koordinera hantverkare och leveranser så att du kan fokusera på din verksamhet.

1

LYSSNA

Vår process startar alltid med en massa frågor. Vilken vision har du som kund för projektet? Vilka associationer, känslor, stämningar, intryck vill du uppnå? Tillsammans sätter vi ord på dina tankar och utforskar hur de kan formges.

Det här första skedet sätter tonen för hela projektet – det är nu som berättelsen tar form. Vi arbetar tillsammans med dig som kund för att förstå vad som driver visionen, ofta i workshop-format. Resultatet är ett styrdokument med en handfull nyckelord och beskrivningar som blir ledstjärnor genom hela processen.

2

SKISSA

Nästa steg är att samla bildmaterial och inspiration, och att skissa, fundera, skissa igen och testa idéer. Sen skissar vi lite till.

Handlar projektet om rum i någon form så börjar vi alltid med ljuset. Med ljussättningen skapar vi stämningen. Efter ljuset följer resten; färg- och materialval, tekniska lösningar, rumsindelning och möblering.

Skissprocessen slutar med en godkänd konceptskiss och en moodboard som du som kund godkänner.

3

DESIGN

I designskedet specificerar och köper vi in produkter i dialog med dig, och arbetar fram detaljlösningar tillsammans med teknisk planering. Till många inredningsprojekt designar vi platsbyggda lösningar, möbler, eller armaturer med specialfunktioner.

4

KONSTRUKTION

För inredningsprojekt har vi ett upparbetat nätverk av snickare, elektriker, rörmokare, målare, osv som vi kan arbeta med i projektet. Vi har arbetat med dem på många projekt och vet att de levererar vad de lovat på budget. Mer information om våra samarbetspartners finns under respektive projektpresentation.

Har du ett eget nätverk eller redan kontrakterade byggare så arbetar vi självklart med dem. Vi arbetar på svenska, engelska och finska.

För mer information, ta en titt i vår portfolio.